Kisfaludy kilátó: A Badacsony tetején – Panoráma Kilátás

Kisfaludy kilátó: A Badacsony tetején

Ismerje meg a Kisfaludy kilátó lenyűgöző panorámáját, amely a Badacsony csúcsán található, és élvezze a csodálatos balatoni tájat. A Kisfaludy kilátó a Badacsony tetején helyezkedik el, és lélegzetelállító kilátást nyújt a környező hegyekre és a Balatonra. Ez a népszerű turisztikai attrakció egy ideális hely, hogy elmerüljön a természetben és átélje a lenyűgöző panoráma nyújtotta élményt.

Fontosabb pontos tények:

 • A Kisfaludy kilátó a Badacsony csúcsán található, Magyarország egyik legimpozánsabb kilátópontján.
 • Az épületben található kilátótorony őrzi az örökséget és a történelmet, ami jelentős kulturális értéket ad a helyszínnek.
 • A kilátó csodálatos panorámát kínál a Badacsony környező tájára, amelyhez kevés dolog vetekszik hazánkban.
 • A Badacsony tetején található többi kilátóval ellentétben a Kisfaludy kilátó könnyedén megközelíthető gyalogosan vagy autóval.
 • Az ide látogatóknak lehetőségük van a kilátótoronyban tett séta során betekinteni a Badacsony történelmébe és a környék természeti értékeibe.

A Kisfaludy kilátó története

Tudjon meg többet a Kisfaludy kilátó történetéről és annak fontosságáról a Badacsony csúcsán.

A Kisfaludy kilátó egy ikonikus épület a Badacsony hegyén, amely lenyűgöző panorámát nyújt a Balatonra és környékére. A kilátó nevét a híres magyar költőről, Kisfaludy Sándorról kapta, aki a 19. században élt és alkotott.

Az épület története több évtizedre nyúlik vissza. Az eredeti Kilátó 1938-ban épült, de az idő múlásával megromlott az állapota, ezért 1979-ben teljesen felújították és újra megnyitották a látogatók számára.

A Kisfaludy kilátó azóta is népszerű turisztikai célpont, vonzó azok számára, akik gyönyörű kilátást szeretnének élvezni a Badacsony tetejéről. A helyszín ideális kirándulásokhoz, séta- és fotótúrákhoz, valamint romantikus pillanatokhoz is.

A kilátóból gyönyörű panoráma nyílik a Balatonra, a hegyekre és a környező tájra. A látogatók megcsodálhatják az elragadó természeti szépséget és elmerülhetnek a nyugodt, festői környezetben.

A Kisfaludy kilátó egy igazi kincs a Badacsony csúcsán, amely lenyűgöző látványt nyújt az ideérkezők számára. Fedezze fel a történelmet és élvezze a varázslatos panorámát, mely megállíthatatlanul rabul ejti a szívét.

Fontos dátumok és események:

Év Esemény
1938 A Kisfaludy kilátó építése
1979 Teljes felújítás és újranyitás
Jelenleg Népszerű turisztikai célpont

Ha szeretné felfedezni a Badacsony hegyét és lenyűgöző panorámában gyönyörködni, ne hagyja ki a Kisfaludy kilátó látogatását. Ez egy igazi varázslatos hely, ahol magával ragadja a természet szépsége és az épített örökség egyedi hangulata.

A Badacsony csúcsán található kilátók

Fedezze fel a Badacsony csúcsán található más kilátókat, amelyek csodás panorámát nyújtanak a környékre. A Badacsony csúcsa Magyarország egyik legimpozánsabb hegyi területe, amely gazdag természeti és kulturális látnivalókkal büszkélkedik. A Badacsony régióban megtalálható számos kilátó, amelyek különleges élményt nyújtanak a látogatóknak. A következő kilátók a legnépszerűbbek:

 1. Kisfaludy kilátó: A Badacsony csúcsára vezető úton található Kisfaludy kilátó a legismertebb és leglátványosabb a régióban. Az 560 méter magas kilátóról pazar panoráma tárul elénk, amely a Balaton környékét és a vulkanikus hegyeket öleli körbe. A Badacsony csúcsa és környezete varázslatos látványt nyújt mindazoknak, akik felfedezik ezt a helyet.
 2. Szent György-hegyi kilátó: A Szigligeti-vár alatt található Szent György-hegyi kilátó egy másik remek választás. Az 508 méter magas kilátó a Szent György-hegy dombjairól pompás kilátást nyújt a Balatonra és környező vidékre. A vidék egyedülálló természeti szépsége és az elbűvölő táj egyaránt lebilincselő.
 3. Öreghegyi kilátó: Az Öreghegyi kilátó a Tapolcai-medence és Balaton felől közelíthető meg, és kevésbé ismert, mint a Kisfaludy és Szent György-hegyi kilátó. Az 430 méter magas kilátóról a Badacsony és környező települések fedezhetők fel.

A fent említett kilátók mindegyike különleges élményt nyújt a Badacsony csúcsáról. Az impozáns panoráma és a lenyűgöző táj garantáltan egy emlékezetes élménnyé teszik látogatását. Ne hagyja ki ezeket a helyeket, ha a Badacsony régióban jár!

Badacsony kilátás

A Kilátó felé vezető út

A Kisfaludy kilátóhoz vezető útvonal lehetőséget nyújt arra, hogy felfedezze a festői Badacsony csúcsát és elérje a lenyűgöző panorámát. Az útvezetés könnyen követhető, és különböző lehetőségeket kínál az utazók számára.

A leggyakoribb útvonal a Badacsonytomaj faluból indul, amely a Badacsony-hegy lábánál fekszik. Innen egy jól kijelölt ösvény vezet fel a hegyre, ahol megtalálható a Kisfaludy kilátó. Az út során csodálatos természeti szépségekben gyönyörködhet, és élvezheti a friss hegyi levegőt.

Ha kalandosabb útra vágyik, megteheti a teljes Badacsony körsétát a környező hegyi ösvényeken és utakon keresztül. Ez az útvonal hosszabb időt vesz igénybe, és nagyobb fizikai erőfeszítést igényel, de garantáltan felejthetetlen élményt nyújt.

A Kisfaludy kilátó megközelítése az év bármely szakában lehetséges, de javasolt kényelmes cipő viselése, különösen, ha hosszabb túrát tervez. Tartsa szem előtt, hogy az utak esős időben csúszóssá válhatnak, így legyen óvatos és körültekintő.

Nyitott lépésben haladjon fel a Badacsony csúcsára, hogy megcsodálhassa a Kisfaludy kilátó panorámáját és megtapasztalhassa az igazi Badacsony-élményt.

A legjobb dolog az utazásban maga az út.

A Kisfaludy kilátó felé vezető útvonalak:

Útvonal Megközelítés Távolság Időtartam
Badacsonytomaj ösvény Badacsonytomaj faluból indul kb. 4 km kb. 1,5 óra
Körséta a Badacsonyon Badacsonytomaj, Badacsonyörs, Szigliget községeken keresztül kb. 12 km kb. 5 óra

Az egyedi útvonalakról és kiegészítő információkról bővebb tájékoztatást kaphat a helyi turisztikai irodában vagy a Badacsony Nemzeti Park látogatóközpontjában. Ne feledje, hogy mindig légy óvatos és tartsa tiszteletben a természetet az utazás során.

A Kisfaludy kilátó nyitvatartása és belépőjegyek

Ha tervezi meglátogatni a Kisfaludy kilátót, érdemes tájékozódnia a nyitvatartási időről és a belépőjegy árairól. Így könnyedén tervezheti meg utazását és élvezheti a kilátó csodálatos panorámáját.

Nyitvatartás

A Kisfaludy kilátó egész évben látogatható, de érdemes előre tájékozódni a nyitvatartási időről. A kilátó a következő időpontokban várja a látogatókat:

 • Hétfő: 10:00 – 16:00
 • Kedd: 10:00 – 16:00
 • Szerda: ZÁRVA
 • Csütörtök: 10:00 – 16:00
 • Péntek: 10:00 – 16:00
 • Szombat: 10:00 – 18:00
 • Vasárnap: 10:00 – 18:00

Belépőjegyek

A belépőjegyek árai változhatnak, ezért javasolt az aktuális árakról érdeklődni a látogatás előtt. Az alábbiakban találhatók a jellemző belépőjegy árak:

Felnőtt Gyermek (6-18 éves korig) Családi (2 felnőtt + 2 gyermek)
1500 Ft 800 Ft 4000 Ft

Az árak tájékoztató jellegűek és változhatnak. Kérjük, a pontos árakról érdeklődjön a látogatás előtt.

Kisfaludy kilátó

Ne hagyja ki a lehetőséget, hogy meglátogassa a Kisfaludy kilátót és élvezze annak lenyűgöző panorámáját. Tájékozódjon a nyitvatartásról és a belépőjegyekről, hogy ne maradjon le erről a különleges élményről.

Összefoglaló

A Kisfaludy kilátó a Badacsony csúcsán található és csodálatos panorámát nyújt a szemlélők számára. Innét lenyűgöző kilátás nyílik a balatoni tájra és a környező hegyekre. Ez a magaslat a helyiek és a turisták kedvelt helyszíne, hiszen lehetőséget nyújt a természet szépségének felfedezésére és a pihenésre.

Az épület története és fontossága szintén izgalmas téma, amely sok érdeklődőt vonz. A kilátó meglátogatása tökéletes lehetőség arra, hogy betekintést nyerjünk a helyi történelembe és kultúrába.

A Kisfaludy kilátóhoz vezető út könnyen megközelíthető, és kiváló lehetőséget nyújt a séta szerelmeseinek és a természetjáróknak. Az útvonal jól kiépített és jól jelölt, így nem lesz nehéz megtalálni a kilátóhoz vezető utat. A kilátó nyitvatartása nagyon rugalmas, ami lehetőséget ad arra, hogy igényeinkhez és időbeosztásunkhoz igazítsuk a látogatást.

Összességében a Kisfaludy kilátó lenyűgöző látnivaló a Badacsony csúcsán. A csodálatos panoráma, a története és a könnyű megközelíthetősége mind hozzájárulnak ennek a helynek a vonzerejéhez. Érdemes meglátogatni és élvezni az itt nyújtott élményt.

Gyakori kérdések

Mikor van nyitva a Kisfaludy kilátó?

A Kisfaludy kilátó egész évben nyitva áll a látogatók számára.

Mi a Kisfaludy kilátó elhelyezkedése?

A Kisfaludy kilátó a Badacsony csúcsán található, ami csodálatos panorámát nyújt a Balatonra.

Mennyibe kerül a belépőjegy a Kisfaludy kilátóba?

A Kisfaludy kilátó belépőjegye felnőtteknek 500 Ft, gyerekeknek és nyugdíjasoknak pedig 250 Ft.

Hogyan lehet eljutni a Kisfaludy kilátóhoz?

A Kisfaludy kilátóhoz a Badacsonytördemic felől vezető úton lehet eljutni, és parkolási lehetőség is rendelkezésre áll.

Milyen más kilátók találhatóak a Badacsony csúcsán?

A Badacsony csúcsán több más kilátó is található, amelyek ugyancsak gyönyörű panorámát nyújtanak a környékre.

Mi a Kisfaludy kilátó története?

A Kisfaludy kilátó története hosszú múltra tekint vissza, és fontos szerepet tölt be a Badacsony csúcsán.

Milyen információkat találok az útvonalról a Kisfaludy kilátó felé?

Az útvonalról és a lehetőségekről a Kisfaludy kilátóhoz vezető úton részletes információkat találhat.

Miért érdemes meglátogatni a Kisfaludy kilátót?

A Kisfaludy kilátó lenyűgöző panorámával büszkélkedik a Badacsony csúcsán, ahol élvezheti a csodálatos balatoni tájat.